ΑΣΙΑ


Στις παρακάτω τοποθεσίες μπορείτε να βρείτε λεπτομερείς χάρτες και ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με την Ασία, που προέρχονται από το εμπλουτισμένο βιβλίο.
Παρατηρώντας τους θα μπορέσετε να εντοπίσετε όλες τις χώρες, για να βοηθηθείτε στην εργασία σας.
Η Ταυτότητα της Ασίας
Πολιτικός χάρτης της Ασίας


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη
Κι εδώ μια καταπληκτική φωτογραφία υψηλής ανάλυσης που δείχνει έναν παγετώνα κοντά στο Έβερεστ.


ΙΝΔΟΥΙΣΜΟΣ

Ο Ινδουισμός αναφέρεται συχνά ως η αρχαιότερη θρησκεία του κόσμου, καθώς οι ρίζες της βρίσκονται στη εποχή του Σιδήρου.Ο Ινδουισμός είναι η τρίτη μεγαλύτερη θρησκεία του κόσμου, σε αριθμό πιστών, μετά τον Χριστιανισμό
και το Ισλάμ, με περίπου 1.000.000.000 πιστούς που αποτελούν το 13,78% του πληθυσμού της γης, δηλαδή περίπου το 1/7 του πληθυσμού της Γης.
Ο Ινδουισμός βασίζεται στα ιερά κείμενα Βέντα (Βέδες) καθώς και στη διδασκαλία των Γκουρού (δασκάλων).

(ΟΜΑΔΑ 4 Χρήστος,Γεωργία,Βάνα,Γιώργος)

ΒΟΥΔΙΣΜΟΣ
Ο Βουδισμός είναι από τα αρχαιότερα θρησκεύματα.Με τον όρο αυτό περιγράφουμε <<ένα ευρύ φάσμα θρησκευτικών δοξασιών,φιλοσοφικών αρχών,έθιμων,θεσμών και ηθικών κανόνων που αποδίδονται
στον Βούδα>>.Με τον όρο βουδισμός εννοείται μια από τις μεγάλες θρησκείες του κόσμου με κεντρικό πρόσωπο του μυθολογικού υλικού της τη ζωή και την διδασκαλία του Σιντάτ, του Πεφωτισμένου
όπως αποκαλείται ενίοτε. ( ΟΜΑΔΑ 3 -Μάριος-Δημήτρης-Βάσια-Γιώργος)


ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΣ

Ο Ισλαμισμός είναι μια μονοθεϊστική θρησκεία η οποία διαμορφώθηκε με το κήρυγμα, αλλά και με τη δράση του Μωάμεθ. Ιδρύθηκε στην Αραβική Χερσόνησο από στις αρχές του 7ου μ.Χ. αιώνα. Η ονομασία Ισλάμ σημαίνει στα Αραβικά αφοσίωση ή υποταγή στο Θεό.
Ο ιδρυτής του απέβλεπε στην ενότητα των Αράβων, πράγμα που πέτυχε, όπως επίσης να τους φανατίσει ώστε κάθε μη μουσουλμάνος να θεωρείται άπιστος. Από τον Ιουδαϊσμό και το Χριστιανισμό δανείστηκε την ιδέα πως υπάρχει ένας μόνο Θεός, τέλειος και παντοδύναμος. Το ιερό βιβλίο του Ισλάμ είναι το Κοράνι, το οποίο πιστεύουν οι μουσουλμάνοι ότι ο Θεός αποκάλυψε στον Μωάμεθ.
Σήμερα οι ισλαμιστές είναι περίπου 1,6 δισεκατομμύρια , ποσοστό που αντιστοιχεί στο 26,4% του πληθυσμού της γης, δηλαδή περίπου το ¼ του πληθυσμού της γης σε πάνω από184 χώρες και αυξάνονται με πολύ γρήγορο ρυθμό.
(ΟΜΑΔΑ 1 Δημήτρης - Ιωσηφίνα - Λεωνίδας - Δήμος)


ΙΟΥΔΑΙΣΜΟΣΟ Ιουδαϊσμός είναι η παραδοσιακή θρησκεία των Εβραίων ανά τον κόσμο με περίπου 15 εκατομμύρια πιστούς το 2006, γεγονός που τον κατατάσσει ως δωδέκατη σε τάξη μεγέθους οργανωμένητυρούμενη μονοθεϊστική θρησκεία και μία από τις αρχαιότερες θρησκευτικές παραδόσεις που τελούνται στον σύγχρονο κόσμο. Οι αξίες και η ιστορία του εβραϊκού λαού συνιστούν μείζον θεμέλιο των άλλων Αβρααμικών θρησκειών όπως είναι ο Χριστιανισμός, ο Ισλαμισμός, οι Σαμαρίτες και η Πίστη Μπαχάι.
Ο Ιουδαϊσμός σπανίως υπήρξε μονολιθικός στην άσκησή του (αν και ήταν πάντα μονοθεϊστικός ως προς τη θεολογία του) και διαφέρει από πολλές θρησκείες ως προς το γεγονός ότι η κεντρική αυθεντία δεν αποδίδεται σε κάποιο άτομο αλλά μάλλον στις ιερές Γραφές (Τανάκ) και στις μακραίωνες παραδόσεις (Χαλακά). Βέβαια, ο Ιουδαϊσμός σε όλες τις παραλλαγές του παρέμεινε προσδεδεμένος σε έναν αριθμό θρησκευτικών αρχών, η σημαντικότερη εκ των οποίων είναι η πίστη ότι υπάρχει ένας μοναδικός, παντογνώστης, παντοδύναμος, πανάγαθος, υπερβατικός Θεός, יהוה (ΓΧΒΧ), που αποδίδεται στα ελληνικά ως Ιεχωβά ή Γιαχβέ, ο οποίος δημιούργησετο σύμπαν και συνεχίζει να το κυβερνά. Σύμφωνα με την παραδοσιακή εβραϊκή πίστη, ο Θεός που δημιούργησε τον κόσμο, εγκαθίδρυσε μια διαθήκη με τον εβραϊκό λαό, και τού αποκάλυψε τους νόμους Του και τις εντολές Του με τη μορφή της Τορά (συνήθως αναφέρεται και ως "Μωσαϊκός Νόμος").
Η άσκηση του Ιουδαϊσμού είναι αφιερωμένη στη μελέτη της Τορά και την τήρηση των νόμων και των εντολών, έτσι όπως είναι καταχωρημένοι εκεί.(ΓΙΩΤΑ,ΓΙΑΝΝΗΣ,ΒΑΣΙΛΗΣ,ΓΕΩΡΓΙΑ)

Ας αρχίσουμε με Παιχνίδια Γεωγραφίας.

Βρείτε τις σημαίες των κρατών:
Traveler IQ
The Traveler IQ challenge ranks your geographic knowledge against 9,026,056 other travelers. Brought to you by TravelPod, a member of the TripAdvisor Media Network

για να γνωρίσετε τις σημαίες ανατρέξτε εδώ.

Κι αν σας αρέσει να βρίσκετε μέρη στο χάρτη, βρείτε όσα περισσότερα μπορείτε, παίζοντας εδώ ένα παιχνίδι:Ωκεανία

Η Ωκεανία είναι μία από τις ηπείρους της Γης.Αποτελείται από χώρες και περιοχές
του Ειρηνικού Ωκεανού και από την Αυστραλία.Η κύρια χρήση του όρου Ωκεανία
είναι να περιγράψει μία ηπειρωτική περιοχή σαν την Ευρώπη ή την Αφρική που βρίσκεται μεταξύ της Ασίας και της Αμερικής,με την Αυστραλία ως κύρια μάζα.
Μέρα και νύχτα


Το παραμύθι της ημέρας και της νύχτας
του Δημήτρη Ρ. Α.

Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας ζωγράφος και καθώς κοιτούσε τον ήλιο του είχε έρθει έμπνευση και αποφάσισε να ζωγραφίσει τον πιο κίτρινο πίνακα στον κόσμο. Άρχισε να βάζει και να βάζει κίτρινο και όταν έφτασε στο τέλειο δεν πρόλαβε να τον χαρεί, γιατί ο πίνακας άρχιζε ξαφνικά να σκουραίνει, να γίνεται πορτοκαλί και στο τέλος όταν βράδιασε έγινε μαύρος. Μετά αποφάσισε να κάνει μαύρο πίνακα. Έβαζε και έβαζε μαύρο ώσπου όταν ακούμπησε στο τέλειο δεν πρόλαβε να τον χαρεί γιατί γινόταν αργά κίτρινος. Αυτό γινόταν ξανά και ξανά κάθε μερόνυχτο...Προσομοίωση:
Το φαινόμενο της Ημέρας - Νύχτας

Παρακολουθήστε κάποια βίντεο:

Κι εδώ ένα αστείο βίντεο με κινούμενα σχέδια για την αέναη μάχη (ή μήπως αέναη προσπάθεια συμφιλίωσης;) της μέρας και της νύχτας!


Οι εποχέςΠροσομοιώσεις
Η κίνηση της Γης και οι εποχές του έτους
Οι εποχές και κλίση των ακτίνων του Ήλιου
Οι ακτίνες του Ήλιου και οι εποχές

Το ηλιακό μας σύστημα

Εδώ μπορείτε να βρείτε ένα κατατοπιστικό ιστολόγιο (μπλογκ) για να πληροφορηθείτε αλλά και να μάθετε παίζοντας.ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ

Από την Βάσια Τ.


Ήταν κάποτε η Ημέρα,

μια ψηλόλιγνη καλλονή

και ήταν κάποτε και η Νύχτα

που η κακία της

είχε γίνει εμμονή.


Κάθε ώρα και λεπτό

η Νύχτα έκανε κακό

γιατί ζήλευε την Ημέρα

που έδινε στη Γη το φως το λαμπερό.

Κι όταν η Ημέρα κατάλαβε αυτή τη ζήλια

βρήκε μια λύση και φώναξε:<< το βρήκα! >>

γιατί ήθελε κι αυτή σαν μικρή αδελφή,

να δώσει και στην αδελφή της λίγη γλύκα.

Και έτσι της έδωσε τ' άστρα και το φεγγάρι,

για να πάρει και η Νύχτα λίγο φως

και να της αποδείξει

ότι η κάθε μια της είχε κι από μια χάρη!