Γράφω κόμικς

Μπορείτε να ασχοληθείτε με μια από τις δύο ασκήσεις που βρίσκονται παρακάτω:

Screen Shot 2013-04-20 at 11.56.20 π.μ..jpg
Σ αυτή την άσκηση μπορείτε, όσοι δε θέλετε να φτιάξετε κόμικς, να δώσετε το τέλος της ιστορίας προσέχοντας να δίνονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες του χώρου, του χρόνου, των συναισθημάτων και των σκέψεων κλπ. Μην ξεχάσετε ότι πρέπει να τη γράψετε σε πλάγιο λόγο.
Εδώ γράφετε την ιστορία σας:
Μετά από 40 λεπτά απογείωσης , ο Πίκος άκουσε έναν παράξενο θόρυβο.Απορημένος λοιπόν , αναρωτιόταν τι μπορεί να έγινε.Επάνω στην αναζήτηση του ήχου , ο Πίκος
ανακάλυψε ότι ο ήχος προερχόταν από τον ανεμιστήρα.Ήταν οι χαλασμένες μπαταρίες.
Μόλις 15 χλμ. μακριά βρισκόταν και ο Πίκος άρχισε να μονολογεί λέγοντας τι συμφορά είναι αυτή που τον βρήκε.Τότε , για κακή του τύχη , η σκάφη προσγειώθηκε σε μια θάλασσα.
Ο Πίκος , σαν υψοφοβία που είχε , μόλις βρέθηκε στη θάλασσα έχασε τις αισθήσεις του.Όμως κατά τύχη , τον βρήκαν μερκά φρούτα .
Μόλις επανήλθε ο Πίκος , άρχισε να τους ευχαριστεί λέγοντάς τους πως θα τους ευγνωμονεί αιώνια που του έσωσαν την ζωή και οι Φρουτοπιοί απάντησαν πως τον έσωσαν μόνο
και μόνο επειδή ήθελαν κάποιον να βάλει τάξη στην επέτειο ανεξαρτησίας τους .
Έτσι λοιπόν , ο Πίκος που ήταν έξυπνος, με διάφορους τρόπους,έβαλε σε τάξη τους Φρουτοπιούς που ήταν αντίθετοι σε απόψεις μεταξύ τους ,αλλά του δόθηκε και όνομα :
''Ο ρεπορτοδιασόστης στη Φρουτοπία''
Ιωσηφίνα
Ο Πίκος Απίκος είχε ένα ευχάριστο ταξίδι,ακούγοντας μουσική και κάνοντας ηλιοθεραπία,μέχρι που το αεροσκάφος άρχισε να προσγειόνεται στο έδαφος,να προσγειόνεται όμως όχι με την καλή σημασία.Ξαφνικά καθώς έπεφτε δεν μπορούσε να κάνει εκτός από το να τσιρίζει!Έτσιέπεσε μέσα σε ένα σπίτι κάνοντας μια μεγάλη τρύπα στην σκεπή αυτού του σπιτιού.Αυτό όμως δεν ήταν τόσο κακό αφόυ θα μπορούσε να είχε πάθει τα χίλια μοίρια!Μόλις έπεσε η κοπέλα που έμενε εκεί πέρα μόλις τον είδε μέσα στο σπίτι άρχισε να ουρλιάζει και να φωνάζει από το φόβο της.=(.Ο Απίκος της εξήγησε ότι δεν ήθελε να της κάνει κακό και άρχισε να της λέει την ιστορία του.Τότε αποφάσισαν να γνωριστούνε και ο Απίκος έμαθε το όνομα της κοπέλας την λέγαν Ανίτα.Όμως ο Απίκος ένιωθε κάτι παραπάνω για αυτήν!Αυτή είπε να του δώσει χρήματα για να πάρει ένα εισητήριο για πίσω ή να μείνει στη πόλη εκείνη.Αυτός όμως αρνήθηκε και την φίλησε!!! love in the end όπως λέμε!
giotakal…Ο Πίκο αφού ταξίδευε ήρεμα και καλά ξαφνικά ο ανεμιστήρας άρχισε να σταματάει ,τότε ο Πίκο τρομαγμένος πήρε τηλέφωνο τον διευθυντή του ζητώντας τον βοήθεια. Ο διευθυντής του του είπε πως η μόνη λύση ήταν να μην πανικοβληθεί ο Πίκο όμως έκανε ακριβώς το αντίθετο πράμα. Ο Πίκο λέει στο αφεντικό του ότι πρέπει να κλίσει! Μετά από τρία λεπτά ακούστηκε ένα <<ΜΠΑΜ>> Όλα τα φρούτα μαζεύτηκαν γύρω απ’τον Πίκο,και το μόνο που ακουγόταν ήταν φωνές τι έγινε, είσαι καλά ,θες βοήθεια.Ένα μήλο τον σηκώνει και τον ρωτάει αν ήταν όντως καλά,τότε ο Απίκος σηκώνεται λέει πως όντως ήταν καλά και εκείνη την ώρα θυμήθηκε πως έπρεπε να πάει στην επέτειο της απελευθέρωσης των φρούτων .Αγχομένος λέει στα φρούτα πως ήταν ρεπόρτερ της εφημερίδας <<ΤΡΕΧΑ ΓΥΡΕΥΕ>>και ότι το αφεντικό του τον έστειλε για ρεπορτάζ .Τα φρούτα κοιταζοντας το ένα το άλλο χαμογελάνε και του απαντάνε πως η γιορτή είναι λίγα βήματα πιο κατω!Ανακουφισμένος ο Πίκο τους ακολουθει.Στο τέλος αφού είχε ήδη πάρει το ρεπορτάζ του και καινούργιες μπαταρίες έφυγε για την πόλη του.Το επόμενο πρωί τα άρθρα υπήρχαν στην εφημερίδα! georgiakyrΟ Πίκο Απίκο χάθηκε στον ουρανό μαζί με την αεροσκάφη, ενώ το αφεντικό του είχε ξεχάσει να του δόσει μπαταρίες σε περίπτωση που εξαντληθ΄πυν οι άλλες.
Μετά από ώρες ευχάριστου ταξιδιού, οι μπαταρίες άρχισαν να τελειώνουν.Έτσι ο Απίκο χωρίς να αγχωθεί, ξέροντας πριν αρχίσει το ταξίδι του πως θα ερχόταν κάποια στιγμή η ώρα οι μπαταρίες θα τελείωναν, έχωσε το χέρι στην τσέπη του και έβγαλε δυο ολοκαίνουριες μπαταρίες. Αμέσως έσπευσε έτσι όπως ήταν στον αέρα, να σταματήσει τον ανεμιστήρα, να βγάλει τις παλιές μπαταρίες και να βάλει τις καινούριες.
Έτσι, σταμάτησε τον ανεμιστήρα και η αεροσκάφη άρχισε να πέφτει. Ο Πίκο Απίκο τότε, πανικοβλημένος άνοιξε το καπάκι του ανεμιστήρα όπου μέσα βρησκόντουσαν οι μπαταρίες, τις πέταξε και όταν πήγε να βάλει άλλες είδε πως τα χέρια του δεν είχαν τις μπαταρίες, αλλά μπαταρίες υπήρχαν στον ανεμιστήρα εκέι που μπαίνουν. Τότε κοίταξε κάτω και είδε τις μπαταρίες που προηγουμένου κρατούσε στα χέρια του, ήδη να πέφτουν. Έτσι γύρισε για να βάλει τουλάχιστον μπρος τον ανεμιστήρα με τις μπαταρίες που σε λίγο θα τελείωναν, αλλά πριν ακόμα γυρίσει... ΜΠΑΜ!!!
Όταν άνοιξε τα μάτια του, έβλεπε μόνο σκοτάδι και στην μέση του σκοταδιού... ενα φως!! Ήταν σαν ένα φως που τον πλησίαζε ασταμάτητα και όταν 'πέρασε' από το τούνελ έβλεπε μόνο άσπρα και έναν κυριούλη με μούσια όπου καθόταν σε μια ξύλινη καρέκλα μπροστά από μια οθόνη ενώς υπολογιστή. Τότε ο Απίκο τον πλησίασε και τον ρώτησε τι κάνει και αυτός του απάντησε πως παίζει L.O.L. Μετά από λίγα λεπτά αφού συνέχισε να παίζει, ο Απίκο τον ρώτησε με χαμηλή φωνή αν έχει πεθάνει. Τότε ο κύριος γέλασε δυνατά, πήγε κοντά του, τον έπισε από τον όμμω και του είπε πως απλά ήταν λιπόθυμος τόση ώρα και ότι τώρα πρέπει να ξυπνήσει. Ο Πίκο τότε απορρημένος τον ρώτησε πως θα ξυπνούσε, οτι δεν μπορεί μόνος του, δεν ξέρει και πως θέλει την βοήθειά του. Τότε ο κύριος με τα μούσια με μεγάλο παράπονο του 'πε πως δεν μπορούσε γιατί εκείνη την στιγμή συνομιλούσε με έναν άλλο κύριο και μιλούσαν για τα προβλήματα των ανθρώπων και τρόπυς για την επίλυσή τους. Έτσι μετά από λιγα δευτερόλεπτα, όλα άρχισαν να θολώνουν στα μάτια του Πίκου Απίκου μέχρι που δεν έβλεπε τίποτα.
Μετά από λίγη ώρα άνοιξε τα μάτια του και βλέποντας γύρω του κατάλαβε πως βρησκόταν μέσα σε μία γυγάντια κατσαρόλα. Άκουσε φωνές και σηκώθηκε όρθιος για να δει τι γίνεται. Είδε ημήγυμνους ανθρώπους γύρω του να χορεύουν και πριν ακόμα προλάβει να πει κάτι ήρθε ένας ερυθρόδερμος με ένα καρότσι με λαχανικά και με έναν κουβά με νερό, τον έβαλε ξανά μέσα στην κατσαρόλα καθηστό, έβαλε τον κουβά με το νερό μέσα στην κατσαρόλα και άρχισε να ψηλοκόβει τα λαχανικά και να τα βάζει μέσα στην κασαρόλα που βρησκόταν ο Απίκο.
Την ίδια ώρα στην πόλη του, ο πύργος ελέγχου για αεροσκάφεις ιδοποίησε τον διευθυντή του για τον Πίκο Απίκο και έτσι αυτός πήρε μαζί του την γραμματέα και πήγαν στιν Απίκο με ένα ελικοπτερο.
Όταν φτάσαν στον Πίκο, κατέβασαν λίγο το ελικόπτερο, λίγο πιο πάνω από την γη, άρπαξαν τον Πίκο Απίκο που τους είχε δει από ώρα από το χέρι, τον ανέβασαν πάνω στο ελικόπτερο και πήραν τον δρόμο για την πόλη τους.
Στον δρόμο ο Απίκο τους εξηγούσε την περιπέτιά του με τον κύριο με τα μούσια. Όταν τελείωσε, ο διρυθυντής του και η γεραμματέας συμμφώνησαν πως ήταν πολύ κουρασμένος και χρειαζόταν έναν καλό ύπνο για να συνέλθει.
-Βάνα-

...Ενώ πετούσε πάνω από τα δύο χιλιάδες πόδια ο Πίκος Απίκος θυμήθηκε ξαφνικά ότι είχε υψοφοβία. Ο Πίκος Απίκος αναπήδησε και κόντεψε να πέσει. Τότε σκέφτηκε να γυρίσει πίσω, αλλά ήταν πολύ αργά. Αμέσως πήγε να πάρει τηλέφωνο το διευθυντή αλλά τότε του έπεσε το κινητό στο κεφάλι ενός κακόμοιρου βοσκού. Απελπισμένος φώναξε ότι του έπεσε το ολοκαίνουριο smartphone του. Εκείνη τη στιγμή άκουσε μια φωνή να του λέει να μην ανησυχεί και ότι θα πάρει καινούριο. Γυρνάει το κεφάλι του και τι βλέπει; Έναν Άραβα πάνω σε ένα ιπτάμενο χαλί. Γεια με λένε Σαλάμ Αλέκουμ. Αλλά ο Πίκος Απίκος δε πρόλαβε να απαντήσει γιατί έπεσε πάνω στην άμαξα της Σταχτοπούτας. Ο σοφέρ της Σταχτοπούτας αναστέναξε και ρώτησε πιο παράσιτο είναι αυτό που τους κόβει το δρόμο. Ξαφνικά ένα αχλάδι κάλεσε την αστυνομία. Όταν ήρθε η αστυνομία δεν ήξερε ποιον να συλλάβει γιατί μέσα στον καβγά φαινόταν σαν να είχαν και οι δύο άδικο. Ο Πίκος Απίκος τότε σκέφθηκε ότι πήγε στη Φρουτοπία ούτε για διακοπές, ούτε για να πάρει συνέντευξη αλλά μόνο και μόνο για καβγά. Έτσι ευχήθηκε να ήταν πίσω στην εφημερίδα και να δουλεύει αυτή τη στιγμή.
Γιώργος Ρ.Α.


Πέρασε πέντε ώρες πάνω στη σκάφη. Περνώντας από τη Λιλιλιπούπολη θυμήθηκε μια από τις καλύτερες συνεντεύξεις του. Φτάνοντας στη Φρουτοπία προβληματίστηκε γιατί δεν ήξερε πώς να προσγειώσει τη σκάφη και φοβόταν μην πάει σε άλλη περιοχή. Έτσι σκέφθηκε να βγάλει τις μπαταρίες του ανεμιστήρα όμως ανησυχούσε μη χτυπήσει. Δεν χρειαζόταν να σκεφθεί όμως γιατί οι μπαταρίες άρχισαν να εξαντλούνται. Η αεροσκάφη προσγειωνόταν σε ένα μεγάλο σπίτι γι’ αυτό πήδηξε, ευτυχώς προσγειώθηκε στο σιντριβάνι της πλατείας. Όλοι τον κοιτούσαν έκπληκτοι. Εκείνη τη στιγμή το χοντρό μπιζέλι που χορεύει τσιφτετέλι θύμωσε γιατί ο Πίκος Απίκος του έκλεψε την παράσταση. Ο Πίκος ντράπηκε αλλά μετά χάρηκε γιατί κατάλαβε πως όλοι νόμιζαν πως ήταν μέρος του σόου. Μετά από λίγο ήρθαν οι δημοσιογράφοι. Ο Πίκος Απίκος όταν τους είδε αντίκρισε και έναν συνάδελφό του αλλά θύμωσε γιατί στο τέλος ο συνάδελφός του θα έδινε τις ανταποκρίσεις και όχι αυτός. Γι’ αυτό κρυβόταν για να μην τον δείξουν οι κάμερες, γιατί θα τον απέλυε ο διευθυντής. Έτσι έφυγε και είπε στο διευθυντή ότι έπεσε στο δρόμο με τη σκάφη του.
Δημήτρης Ρ.Α.
Screen Shot 1.jpg
Screen Shot 2.jpg

Screen Shot 3.jpg

Εδώ αρχίζετε και γράφετε:

ΠΡΩΤΗ ΕΙΚΟΝΑ...
ΝΤΟΝΑΛΝΤ:ΧΜ! ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΑΥΤΗ Η ΒΙΤΡΙΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ!ΓΙΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ...
ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ...
ΝΤΟΝΑΛΝΤ:ΓΕΙΑ ΣΑΣ!
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΗΣ:ΓΕΙΑ ΣΑΣ!ΕΧΩ ΜΙΑ ΜΠΑΝΙΕΡΑ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ, ΜΕΓΑΛΗ,ΩΡΑΙΑ...
ΤΡΙΤΗ ΕΙΚΟΝΑ...
ΝΤΟΝΑΛΝΤ:ΟΧΙ ΧΑΧΑ ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΑΤΕ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΕΛΑΤΗΣ ,ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΗΣ ΕΙΜΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΜΠΑΝΙΕΡΑ!ΝΑ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΜΟΥ!
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΗΣ:ΦΕΡΤΟ ΕΔΩ!
ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΙΚΟΝΑ...
ΝΤΟΝΑΛΝΤ:ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...!
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΗΣ:ΕΛΑ ΣΟΥ ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΙΑ!
ΠΕΜΠΤΗ ΕΙΚΟΝΑ...
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΗΣ:ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΤΗ ΒΙΤΡΙΝΑ!
ΕΚΤΗ ΕΙΚΟΝΑ...
ΚΑΡΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΗΣ:ΠΑΡΕ ΤΟ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΚΑΙ ΦΥΓΕ!
ΝΤΟΝΑΛΝΤ:ΜΑ!ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ!
ΕΒΔΟΜΗ ΕΙΚΟΝΑ...
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΗΣ:ΑΠΟ ΕΚΕΙ Η ΒΙΤΡΙΝΑ...
ΝΤΟΝΑΛΝΤ:ΜΑ ΣΟΥ ΛΕΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ ΣΟΥ ΛΕΩ!
ΟΓΔΟΗ ΕΙΚΟΝΑ...
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΗΣ:ΠΙΑΣΕ ΑΜΕΣΩΣ ΔΟΥΛΕΙΑ!ΤΩΡΑ!
ΕΝΑΤΗ ΕΙΚΟΝΑ...
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΗΣ:ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΧΕΙΣ ΚΙΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!
ΝΤΟΝΑΛΝΤ:ΝΑ ΣΕ ΣΥΓΟΥΡΟΣ!ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!
ΔΕΚΑΤΗ ΕΙΚΟΝΑ...
ΝΤΟΝΑΛΝΤ:ΑΜΑΝ ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ....ΛΕΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΩ ΚΙΝΕΖΙΚΑ!
ΕΝΔΕΚΑΤΗ ΕΙΚΟΝΑ...
ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΙ:ΜΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΣ ΕΚΕΙ!
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!GEORGIAKYR

1η. ΝΤΟΝΑΛΤ: Μμμ...η βιτρίνα δεν είναι διακοσμημένη. Για να μπω.
2η. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΗΣ:Γεια σας. Μήπως θα θέλατε να αγοράσετε αυτή την μπανιέρα;
ΝΤΟΝΑΛΝΤ:ΟΧΙ.
3η.ΝΤΟΝΑΛΤ:Εγώ ήρθα εδώ για να σας διακοσμήσω την βιτρίνα.
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΗΣ:χμ.Ναι
4η.ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΗΣ: Ακολουθήστε με!
ΝΤΟΝΑΛΤ: Έρχομαι!
5η ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΗΣ: Ορίστε! Θα καθαρίσεις τη βιτρίνα!
6η. ΝΤΟΝΑΛΤ: Μα... εγώ...
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΗΣ: Δεν έχει μα...
7η ΝΤΟΝΑΛΤ: Μα εγώ δεν είμαι καθαριστής!
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΗΣ: Θα γίνεις στο μαγαζί μου!
8η.ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΗΣ: Ορίστε καθάρισέ το!
9η ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΗΣ: Τελείωνε γρήγορα γιατί έχεις κι άλλη δουλειά.
ΝΤΟΝΑΛΤ: Ελπίζω να είναι αξιοπρεπής.
10η ΝΤΟΝΑΛΤ: Ε...να πάρει! Τον μπελά μου βρήκα πάλι!
11η ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ 1: Ε...γυναίκα δες εκείνο τον τύπο!
ΠΕΡΑΣΤΙΚΗ 2: Σαν ψεύτικος είναι!
Αγριππίνη Μ


Δίνω το δικό μου τέλος στο παραμύθι

Προχωράω στη μέση του παραμυθιού όπου τα 7 κατσικάκια είναι μόνα τους.
……..Μετά από λίγη ώρα τα 7 κατσικάκια παίρνουν τηλέφωνο τα παιδιά από την τάξη και τους ρωτάνε: «Είστε έτοιμοι για παρτάκι;». Όλα τα παιδιά ενθουσιάστηκαν γιατί και αυτά δεν είχαν τίποτα να κάνουν μιας που το γυμνάσιο είχε σήμερα απεργία. Τα κατσικάκια βάζουν τα καλά τους και περιμένουν τους καλεσμένους.
Όταν χτυπάει το κουδούνι για πρώτη φορά φοβήθηκαν και ανησύχησαν μήπως γύρισε η μάνα τους από το εμπορικό. Όμως ήταν ο πατέρας τους ο λύκος. Ρώτησε γιατί όλα φορούσαν τα καλά τους . Τους κοίταξε με αυστηρό ύφος γιατί φαντάστηκε ότι θα έκαναν πάρτι. Τότε χτύπησε το κουδούνι. Τα 7 κατσικάκια ήρθαν σε πολύ δύσκολη θέση. Ο λύκος πήγε ν’ ανοίξει. Ήταν τα παιδιά. Όλα φορούσαν τα καλά τους και ήταν έτοιμα για πάρτι και χορό. Ο μπαμπάς τους κατάλαβε και είπε : «Έχε χάρη που πρέπει να πάω στη δουλειά».
Μετά από πολύ ώρα πάρτι ξαναχτύπησε το κουδούνι. Μόλις το άκουσαν τα 7 κατσικάκια κατάλαβαν ότι ήταν η μάνα τους . Η μαμά τσατίστηκε και τους έβαλε τιμωρία. Η τιμωρία ήταν να μην ξανακάνουν πάρτι ποτέ και να μην βγουν έξω για ένα μήνα. Όλα αυτά γιατί δεν ρώτησαν πριν κάνουν το πάρτι. (Γιώργος Ρ.)

Mια φορα σε ενα δασος μεγαλο ζουσαν τρια μικρα γουρουνακια που αποφασισαν να χτισουν το δικο τους σπιτι. Το πρωτο εχτισε αχυρενιο σπιτι, το δευτερο ξυλινο και το τριτο τουβλινο. Αλλα μολις εμφανιστηκε ο κακος ο λυκος γρεμισε το ενα και εμειναν μονο δυο σπιτακια. Αλλα μετα ο λυκος γρεμισε και το αλλο. Αλλα ο λυκος γκρεμισε και το αλλο το τουβλινο αλλα αυτο δεν επεσε. Ετσι λοιπον ετοιμασανε το καζανι με νερο και μολις επεσε ο λυκος μεσα στο καυτο καζανι καηκε και τσουρουφλιστηκε. Ετσι λοιπον τα τρια γουρουνακια ετοιμασαν τις γαζες κα τιςι εβαλαν για να μην ξανακαει με τιποτα αλλο. Και εζησαν αυτα καλα και εμεις καλυτερα για πολλα πολλα χρονια.


.........Η κοκκινοσκουφίτσα πάει στο σπίτι της γιαγιάς της. Ανοίγει την πόρτα και βλέπει το λύκο να κάνει κουνγκ – φου με τη γιαγιά της. Ο λύκος κερδίζει κατά κράτος τη γιαγιά, αλλά εκείνη τη στιγμή μπαίνει στο παιχνίδι η κοκκινοσκουφίτσα η οποία είχε μαύρη ζώνη στο καράτε. Η κοκκινοσκουφίτσα με κάτι μαγικές λαβές καταφέρνει να κερδίσει το λύκο, έτσι νόμιζε δηλαδή, ο οποίος επανέρχεται γρήγορα στη θέση του και με κόκκινη ζώνη και αυτός στο καράτε, προσπαθεί μ’ όλες του τις δυνάμεις να κερδίσει την κοκκινοσκουφίτσα. Τελικά νίκησε ο λύκος. Για αυτό έδιωξε και τις δύο από το σπίτι και έφερε την οικογένεια του για να ζήσουν εκεί όλοι μαζί. (Δημήτρης Ρ.)

Λοιπόν μόλις βλέπει ο κακός ο λύκος τα τρία γουρουνάκια μέσα στο τούβλινο σπίτι, φύσηξε μία φορά αλλά τίποτα.Μετά ξαναφύσηξε και το σπίτι έπεσε! Τότε ο λύκος αντίκρισε τα γουρουνάκια να παίζουν χαρτιά! Τα γουρουνάκια τρόμαξαν τόσο πολύ που διέκοψαν την παρτίδα τους και το έβαλαν στα πόδια. Το ένα από τα τρία πήρε μαζί του και ενα χαρτί από την παρτίδα. Ο λύκος όμως ήθελε τόσο πολύ να παίξει κι αυτός αλλα τα γουροθνάκια είχαν φύγει και έτσι δεν υπήρχε πια παιχνίδι. Ο λύκος φώναξε όσο πιο δυνατά μπορούσε τα τρία γουρουνάκια αλλά μάτεα.Όταν τα γουρουνάκια τον αντιλλύφθηκανα πήγαν με ελαφρύ βήμα πίσω. Ο λύκος τους εξήγησε ότι ήθελε κι αυτός να παίξει μαζί τους. Τα γουρουνάκια συμφώνησαν και άρχισαν νέα παρτίδα. Τελικά ο νικητής ήταν το γουρουνάκι που είχε αρπάξει το χαρτί και πως νίκησε; Το γουρουνάκι είχε τόσο καλό φύλλο αλλά του έλειπε αυτό που είχε αρπάξει και μόλις το θυμήθηκε ότι το είχε το πρόσθεσε στα χαρτιά του και ανακοίνωσε ότι σίγουρα θα νικήσει. Έτσι και έγινε!!! ( Χρήστοσ Γ.)

H Σταχτοπούτα ένα κακομαθημένο κορίτσι,παρατημένο από μητέρα πηγαίνει να ζήσει σε έναν άλλο ουρανοξύστη αφόυ ο πατέρας της παντρεύτηκε μια καλή και πλούσια γυναίκα.Όμως οι αδερφές της γυναίκας αυτές είναι πολύ κακιές και πλούσιες.Βέβαια ο πατέρας τησ Σταχτοπούτας παντρεύτηκε μόνο για να πάρει περιουσία.Η Σταχτοπούτα που νόμιζε ό,τι θα γίνει καμαριέρα έγινε αφέντικο ένος πλούσιου ρετιρέ και όλοι την υπηρετούν και έτσι γίνεται ακόμα πιο κακιά.
Με τη βοήθεια μιας σατανικής νεράιδας η Σταχτοπούτα καταφέρνει να χορέψει με έναν επειχηρματία.Τρεις μήνες πιο μετά η Σταχτοπούτα γίνεται νύφη και πανρτρεύεται τον άσχημο επειχηρματία,αλλά αυτός όσο και αν προσπαθεί να την χωρίσει μαζί με τον δικηγόρο του δεν μπορεί γιατί η Σταχτοπούτα θέλει όλη του την περιουσία.Έτσι αυτός την σκοτώνει και τη θάβει μακριά για να μην την ανακαλύψει κανείς!Μάλλον η Σταχτοπούτα έπρεπε να λέγεται Κακοχτούπα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (Γιώτα)

...Αφού όλοι η οικογένεια της Κοκκινοσκουφίτσας είχε φτάσει στο σπίτι της γιαγιάς για να δουν τι συνέβει.Ανακαλύπτουν πως ο κακός λύκος είχε φάει την γιαγιά και την Κοκκινοσκουφίτσα.
Φώναξαν ένα περαστικό κυνηγό να σκοτώσει τον λύκο όμως εκείνος δεν ήθελε να τον σκοτώσει επειδή τον έβρισκε πολύ γλυκό ζωάκι.Η μαμά της Κοκκινοσκουφίτσας τελικά κατάλαβε πως ο λύκος δεν είχε φάει τη γιαγία και την κόρη της απλώς είχε φουσκώσει η κοιλιά του από τα γλυκά.Μόλις ανοίγει την ντούλαπα ο μπαμπάς πέφτουν κάτω και οι 2,χαρούμενοι όλοι μαζί αποφάσησαν να πάνε σπίι τους.Η Κοκκινοσκουφίτσα εκείνη την ώρα που ήταν όλοι μαζί ομολόγησε πως ο λύκος δεν έφταιγε και το έκανε αυτή επείτηδες.Όλοι γέλασαν!Έτσι άφου
έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα ο κυνήγος πήρε τον λύκο μαζί του για να έχει κάποιον όταν θα πηγαίνει για κυνήγι.(Γεωργία)

Συσκευές του χθες, του σήμερα, του αύριο...


εικόνα
εικόνα
Σε κείμενο που διαβάσαμε στην τάξη μας παρουσιάζεται η εξέλιξη των τηλεφωνικών κοταλωδίων. Χωριστείτε σε ομάδες και συγκεντρώστε ανάλογες πληροφορίες και εικόνες για διαφορετικές συσκευές (ραδιόφωνο, τηλεόραση, ψυγείο κλπ.) που έχουν εξελιχθεί με την ανάπτυξη της τεχνολογίας. Φροντίστε το κείμενό σας να μην ξεπερνάει τις 150 με 200 λέξεις και να περιέχει τα σημαντικότερα σημεία των πληροφοριών που βρήκατε. Φροντίστε, επίσης, να είναι κατανοητό από τους συμμαθητές σας.


Κάθε ομάδα θα παρουσιάσει την εργασία της στην τάξη.

Πρέπει:
  • να δείξετε την εξέλιξη κάθε συσκευή
  • να βρείτε εικόνες που έχετε συγκεντρώσει
  • να συμπληρώσετε από κάτω τις πληροφορίες που βρήκατε
  • να παρουσιάσετε τις συσκευές αυτές, όπως φαντάζεστε ότι θα είναι στο μέλλον


ΟΜΑΔΑ 1
ΟΜΑΔΑ 2
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

ΟΜΑΔΑ 3


ΟΜΑΔΑ 4
Ηλεκτρονικός υπολογιστής
Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του 20ου αιώνα είναι η εμφάνιση και η τεράστια ανάπτυξη των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Σήμερα υπάρχουν εκατομμύρια υπολογιστές σε όλο τον κόσμο παρόλο που ο πρώτος ηλεκτρονικός υπολογιστής βγήκε στο εμπόριο το 1951.
Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής είναι μια μηχανή κατασκευασμένη κυρίως από ψηφιακά ηλεκτρονικά κυκλώματα και δευτερευόντως από ηλεκτρικά και μηχανικά συστήματα, και έχει ως σκοπό να επεξεργάζεται πληροφορίες. Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής είναι ένα αυτοματοποιημένο, ηλεκτρονικό, ψηφιακό επαναπρογραμματιζόμενο σύστημα γενικής χρήσης το οποίο μπορεί να επεξεργάζεται δεδομένα βάσει ενός συνόλου προκαθορισμένων οδηγιών, των εντολών που συνολικά ονομάζονται πρόγραμμα

Η ιστορία των ηλεκτρονικών υπολογιστών
1η Γενιά Υπολογιστών (1946- 1956)
external image anadromh1.jpgΤο 1946, μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου οι Ηνωμένες Πολιτείες χρειάζονταν μια συσκευή η οποία να βοηθά τους στρατιωτικούς στους υπολογισμούς για να βρίσκουν τα όπλα τους το στόχο με μεγαλύτερη ακρίβεια.
Για πρώτη φορά δημιουργήθηκε ένα τεράστιο μηχάνημα που αντί για μηχανικά μέρη χρησιμοποιούσε ηλεκτρονικές λυχνίες, κατασκευασμένες από τον Λι Ντε Φορέ (Lee DeForest). Ο πρώτος ηλεκτρονικός υπολογιστής επονομάστηκε ENIAC.
Ο ΕΝΙΑC ήταν τεράστιος σε μέγεθος (καταλάμβανε έναν ολόκληρο όροφο), και έπρεπε να τον ελέγχουν συνεχώς ειδικοί επιστήμονες. Συχνά, επίσης, καίγονταν οι λυχνίες του και έπρεπε να τις αντικαθιστούν.
2η Γενιά Υπολογιστών (1956- 1963)
external image ibm1401a.jpgΤην περίοδο αυτή οι λυχνίες αντικαθίστανται από τραντζίστορς. Οι ηλεκτρονικές αυτές κατασκευές επιτρέπουν τη δημιουργία μικρότερων και ταχύτερων υπολογιστών. Το 1956 στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης κατασκευάστηκε ο πρώτος Ηλεκτρονικός Υπολογιστής που λειτουργούσε με τρανζίστορς, ο ΤΧ-0.
Τα τρανζίστορς χρησιμοποιήθηκαν και χρησιμοποιούνται ακόμη σε πάρα πολλές συσκευές. Επέτρεψαν τη δημιουργία ραδιοφώνων αρκετά μικρών ώστε να μπορούν οι άνθρωποι να τα κουβαλούν μαζί τους και πολλές φορές, ακόμη και σήμερα, τα φορητά ραδιόφωνα αποκαλούνται "τρανζίστορ".
3η Γενιά (1964- 1971)
external image image010.gifΟ Jack Kilby της εταιρείας Texas Instruments κατάφερε να δημιουργήσει κάτι που θα άλλαζε τον κόσμο των ηλεκτρονικών για πάντα. Κατασκεύασε το πρώτο ολοκληρωμένο κύκλωμα συνδυάζοντας τρανζίστορς, πυκνωτές, αντιστάτες και άλλα ηλεκτρονικά εξαρτήματα όλα τοποθετημένα στο ίδιο κομμάτι από πυρίτιο. Το δημιούργημα του Κίλμπυ επέτρεψε στους επιστήμονες να κατασκευάσουν υπολογιστές τόσο μικρούς ώστε να μπορούμε ακόμη και να τους μεταφέρουμε.
4η Γενιά (1971 - σήμερα)
external image pc.jpgΟι υπολογιστές που έχουμε σήμερα ανήκουν στην 4η Γενιά. Ο κάθε ένας από αυτούς είναι εφοδιασμένος με επεξεργαστή CPU , έχει τη δική του Μνήμη, μονάδα αποθήκευσης πληροφοριών, οθόνη, και κάποιο είδος μέσου για να δίνουμε πληροφορίες στον υπολογιστή (πληκτρλόγιο, ποντίκι κλπ).
Στους υπολογιστές 4ης γενιάς ανήκει και ο Φορητός Υπολογιστής (Laptop Computer/Notebook). Είναι ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής μικρού μεγέθους και βάρους πομεταφέρεται εύκολα, που διαθέτει ενεργειακή αυτονομία.
external image 1228550857-4.jpg
Υπολογιστές στο μέλλον
Οι υπολογιστές στο μέλλον θα είναι πολύ μικρότεροι , ταχύτεροι , θα χρησιμοποιούν ηλιακή ενέργεια για να δουλέψουν και θα είναι αδιάβροχοι. Δεν θα χρειάζονται πληκτρολόγιο και ποντίκι και θα υπακούν στη φωνή μας.ΟΜΑΔΑ 5Τρελή ιστορία με αρχαιόκλιτα επίθετα σε -ής -ής -ές

arxaioklita.jpgΗ πολυτελής αρκούδα με τα ψηλοτάκουνα παπούτσια πήγε να ενοικιάσει το αειθαλές σπίτι στο Λονδίνο. Πήρε τη διαφανή τσάντα της και έκανε ένα διαρκές ταξίδι, αλλά τελικά έφτασε στον προορισμό της. Έπιασε δουλειά σε διεθνή εταιρία στο Λονδίνο. Αλλά η συνεχής δουλειά της χάλασε τα ψηλοτάκουνα τακούνια της. Έγινε επιεικής με τη δουλειά της και με τα λεφτά που κέρδισε αγόρασε ψηλοτάκουνα παπούσια.
Γιώργος - Χρήστος - Γεωργία - Βάνα

Χθες το βράδυ πήγαμε σε μια διεθνή έκθεση.Υπήρχαν πολλά αειθαλή δέντρα και πολυτελή αυτοκίνητα.Στην είσοδο μας έδωσαν ροζ διαφανή πλαστικά μπουκαλάκια με
νερό και φαινόταν σαν χυμός.Τότε ένας παράξενος άνθρωπος άρχισε να τρέχει σαν τρελός πυροβολώντας στον αέρα.Η αστυνομία όμως ήταν επιεικής μαζί του.
Άννα-Μαρία-Τάσος-Αγριππίνη

Το ΔΙΑΦΑΝΕΣ σαλάμι πέφτει πάνω στο ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ στόμα για να γεμίσει η ΔΙΕΘΝΗΣ κοιλιά . Το σαλάμι προκαλούσε ένα ΣΥΝΕΧΗ , ΔΙΑΡΚΗ πονόκοιλο γιατί ήταν ληγμένο . Η κοιλιά όμως δεν τιμώρισε ΕΠΙΕΙΚΩΣ το σαλάμι , γι'αυτό έγινε ΑΕΙΘΑΛΕΣ .


To ΔΙΕΘΝΕΣ έλατο που είναι και ΑΕΙΘΑΛΕΣ , έκανε ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ προσπάθειες να μπεί στο ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ξενοδοχείο .Ο θυρωρός όμως ΔΙΑΡΚΩΣ το έδιωχνε λέγοντάς του ότι δεν έχει καμία θέση και ότι αν ξανάμπαινε θα το τιμωρούσε επιεικώς μόνο όμως με μια ευκαιρία .Το έλατο τότε έμεινε από έξω να κοιτάζει τον κόσμο από τα ΔΙΑΦΑΝΗ τζάμια του ξενοδοχείου .
"ΙΩΣΗΦΙΝΑ''

Το αειθαλές δέντρο ανήκε στον επιεική αγρότη , ο οποίος είχε ένα
πολυτελές αμάξι , με μία διαφανή μεμβράνη
στο παράθυρο και έναν διαρκή αγώνα με το συνεχές
χαλάζι !!

==

==

ΜΑΣΤΙΧΟΥΛΑ

Συμπληρώστε την ακροστιχίδα "ΜΑΣΤΙΧΟΥΛΑ" με σχετικές με τη μαστίχα λέξεις:

Μυρωδιά
Αλάνα
Στόμα
Τερηδόνα
τσΙχλα
Χαμόγελο
Ούλα
γεΥση
Λάστιχο
δΑσος
ΜΕΝΤΑ
ΜΑΣΤΙΧΟΔΕΝΤΡΑ
ΤΣΙΧΛΑ
ΤΕΤΡΑΓΩΝΗ
ΜΕΛΙ
ΧΙΟΥ
ΔΟΝΤΙΑ
ΟΥΛΑ
ΓΛΥΚΙΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ
ΜΑΣΤΙΧΟΔΕΝΤΡΟ
ΜΕΝΤΑ
ΣΤΟΜΑ
MENTOS
ΔΟΝΤΙ
ΧΙΟΥ
ΟΥΡΑΝΙΣΚΟΣ
ΚΑΡΠΟΥΖΙ
ΛΕΜΟΝΙ
ΦΡΑΟΥΛΑ
ΜΕΝΤΑ
ΜΑΣΤΙΧΟΔΕΝΤΡΑ
ΜΑΣΤΙΧΟΚΑΛΑΘΑ
ΔΟΝΤΙΑ
TRΙDENT
ΧΙΟΥ
ΟRBIT
ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ
ΦΡΑΟΥΛΑ
ΤΣΙΧΛΟΦΟΥΣΚΑ

Χρήστος,Γιώργος,Γεωργία,Βάνα
Λεωνίδας, Τάσος, Δημήτρης και Ιωσηφίνα
ΓΙΑΝΝΗΣ,ΓΙΩΤΑ,ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,ΒΑΣΙΛΗΣ
ΑΝΝΑ,ΜΑΡΙΑ.ΔΗΜΟΣ,ΑΓΡΙΠΠΙΝΗ
Κοινωνικές εκδηλώσεις-Έθιμα

ethima.JPG

΅Εσείς, δε θα τα διαβάσετε στην τάξη, αλλά θα τα αναρτήσετε στο wiki μας, για να τα δούμε όλοι.

«Το έθιμο της Μπαρμπαρούσας».

Στο Πέτα της Άρτας, τους καλοκαιρινούς μήνες που δεν έβρεχε και η ξηρασία κρατούσε μέχρι το Νοέμβριο, κινδύνευαν να καταστραφούν οι σοδειές και τα δέντρα. Γι’ αυτό οι άνθρωποι σκαρφίζονταν αυτό το αστείο έθιμο για να συγκινήσουν το Θεό να στείλει βροχή. Ένας άνθρωπος ντυνόταν με πρασινάδες από ψάθες, φτέρες, μυρτιές και ότι άλλο διαθέτει η φύση. Μετά τον έδεναν με ένα σχοινί και τον γύριζαν στις γειτονιές του χωριού. Οι χωριανοί τον ακολουθούσαν με κανάτια νερό, τα οποία κατά διαστήματα άδειαζαν επάνω του. Το ίδιο έκαναν και οι νοικοκυρές όταν περνούσε έξω από τα σπίτια τους. Το νερό που έριχναν πάνω στις φτέρες της «Μπαρμπαρούσας» (έτσι ονόμαζαν το μασκαρεμένο άνθρωπο) συμβόλιζε το νερό της βροχής που θα έπεφτε για να ποτίσει τα δέντρα και τις καλλιέργειες των κατοίκων. Κάποιοι, αντί για νερό πετούσαν χρήματα και η «Μπαρμπαρούσα» πήδαγε ψηλά σαν αρκούδα και τα ‘πιανε. Μερικοί γελούσαν με αυτό το θέαμα αλλά «αυτός» πίστευε πως έκανε έργο σωτήριο. Καθώς γύριζαν τα στενά δρομάκια του χωριού τραγουδούσαν κι ένα ποιηματάκι:
«Μπαρμπαρούσα περπατεί
το Θεό παρακαλεί για να ρίξει μια βροχή μια βροχή καλή καλή
για να γίνουνε τα στάρια
να γεννήσουνε τ’ αμπάρια».

(Βάνα Λ.)


Ο ΑΗ ΓΙΑΝΝΗΣ Ο ΚΛΗΔΩΝΑΣ
Στο χωριό μου τη Ν. Αγαθούπολη κάθε χρόνο τον Ιούνιο γιορτάζουμε τον Αη Γιάννη τον Κλήδωνα.
Είναι ένα έθιμο το οποίο είναι αφιερωμένο στη γονιμότητα. Την προηγούμενη μέρα οι παντρεμένες γυναίκες αμίλητες πηγαίνουν και γεμίζουν από την κεντρική βρύση του χωριού μία κανάτα νερό. Μετά γυρνάνε στα σπίτια των ανύπαντρων γυναικών οι οποίες ρίχνουν μέσα στην κανάτα από ένα προσωπικό τους αντικείμενο.
Το βράδυ αφήνουν την κανάτα να « φεγγαριαστεί» σκεπασμένη με ένα κόκκινο πανί. Την επόμενη μέρα μαζεύονται στην πλατεία του χωριού και μια παντρεμένη λέει ένα πρόστυχο ποίημα και στη συνέχεια τραβάει ένα αντικείμενο από την κανάτα. Σε όποια ανήκει το αντικείμενο της αφιερώνει το ποίημα που είπε. Αυτή που της αφιερώθηκε το ποίημα λέει το επόμενο στιχάκι και πάει λέγοντας !!

(ΒΑΣΙΛΗΣ)

Πρίν 4 χρόνια ,ήταν τελευταία φορά που είχα γίνει παρανυφάκι .
Κάθε φορά που γινόταν αυτή η εκδήλωση , περίμενα πως και πως να έρθει εκείνη η στιγμή για περπατήσω πάνω στο κόκκινο χαλί , να νιώσω σαν μια πρόωρη νύφη !
Πάντα , στην αρχή , πήγαινα στο σπίτι της νύφης .Εκεί όλες οι γυναίκες την στολίζαν και την περιποιούνταν .
Εγώ , σαν μικρή που ήμουν, κοιτούσα με ανυπομονησία, πότε θα έρθει η δικιά μου ξεχωριστή στιγμή να παντρευτώ.
Αφού την στόλισαν , οι συγγενείς της βγαίναν φωτογραφίες μαζί . Στη συνέχεια , πολύ προσεκτικά την έβαζαν στο αμάξι το οποίο ήταν στολισμένο για να δείχνει ότι εκεί μέσα θα τοποθετηθεί η νύφη πηγαίνοντας στην εκκλησία ή στο δημαρχείο όπου θα παντρευόταν.
Αφού φτάναν στο μέρος αυτό όλοι οι καλεσμένοι την υποδέχονταν με χειροκροτήματα .Ο γαμπρός της παρέδωνε την ανθοδέσμη και στη συνέχεια προχωρούσαν μέσα.
Μετά από λίγη ώρα η/ο κουμπάρα/ος τους στεφάνωνε .Τότε όλοι άρχιζαν να πετούν ρύζια επάνω τους αλλά και πέταλα.
Αργότερα ο παπάς τους ευλογεί. Στο τέλος γλεντάνε για να τιμηθεί το νεόπαντρο ζευγάρι όπως το θέλει και η παράδοση.
Αυτή με λίγα λόγια ήταν η εμπειρία μου από τους γάμους και το καλοκαίρι θα γίνει ακόμα πιο ξεχωριστή !
(ΙΩΣΗΦΙΝΑ)

Ένα δέντρο μια φορά


Διαβάστε το παραμύθι και μετά δείτε την ταινία.
Δε θα εργαστείτε στο κείμενο, ούτε θα κάνετε κριτική στην ταινία! Είναι χριστουγεννιάτικο δώρο!!!!!
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑΟι χώρες της Γης

3a.JPG
Φροντίστε να προσδιορίσετε τη θέση της στο χάρτη, να αναφέρετε τα βασικά στοιχεία της, όπως στον πίνακα του βιβλίου, να ανεβάσετε μια δυο εικόνες ή κάποιο μικρής διάρκειας βίντεο, να αναφέρετε λίγα λόγια για την ιστορία της, και ό,τι σας έκανε εντύπωση κατά την αναζήτησή σας.
Τα στοιχεία που βρίσκετε να τα αναρτήσετε εδώ:

Ομάδα 1η¨:


ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ!GREAT BRITAIN!


JKJKB.jpgBGHNHFNH.jpglondon.jpg
Σημάδια ανθρώπινης δραστηριότητας στην Αγγλία υπάρχουν για παραπάνω από 500.000 χρόνια πριν, παρόλο που η Εποχή των Παγετώνων έκανε κατά διαστήματα την Αγγλία ακατοίκητη. Κατά την Εποχή του Λίθου, αναπτύχθηκε στην Αγγλία μία από τις παλαιότερες καλλιεργητικές κοινότητες του κόσμου, αν όχι η παλαιότερη, οι οποίες αντικατέστησαν τους κυνηγούς. Στην Δυτική Αγγλία εμφανίζονται, 4.000 χρόνια πριν, ανεπτυγμένες μεγαλιθικές κοινότητες με μεγαλύτερο επίτευγμα αυτών το Stonehenge. Ακολούθησαν τα κέλτικα φύλα που ήρθαν από την Δυτική Ευρώπη, κυρίως από τη Γαλλία, περνώντας από τη χερσόνησο της Βρετάνης, εξ ου και η ονομασία "Βρετανοί". Αυτά τα φύλα, είχαν επαφές με τους Φοίνικες, στοιχείο που δείχνει ότι από τότε η Βρετανία ήταν σημαντικό κομμάτι του Πανευρωπαϊκού εμπορικού δικτύου!

Οι Βρετανοί ήταν σημαντικοί παράγοντες σε θέματα της υπόλοιπης Ευρώπης και υποστήριξαν τους Γαλάτες συμμάχους τους, στους Γαλατικούς Πολέμους εναντίον της Ρωμαΐκής Δημοκρατίας. Αυτό προκάλεσε τους Ρωμαίους να επιτεθούν στην Βρετανία και σταδιακά να κατακτήσουν όλο το νότιο κομμάτι. Η Αγγλία ξέφυγε της Ρωμαΐκής κυριαρχίας στον 5ο αιώνα όταν η Ρώμη περνούσε κρίση.

Χωρίς τη στήριξη του Ρωμαϊκού στρατού, η Βρετανία δεν μπορούσε να απωθήσει τα Γερμανικά φύλα που έφταναν τον 4ο και 5ο αιώνα, τα οποία πλέον αποτελούν την πλειοψηφία των σημερινών Άγγλων. Πολλοί Ρωμαίοι όμως παρέμειναν στο νησί, οι οποίοι απορροφήθηκαν από τα άλλα φύλα.

Τα νέα φύλα στην Βρετανία ήταν τρία: οι Άγγλοι, οι Σάξωνες και οι Ιούτοι. Σταδιακά, διαμορφώθηκαν κράτη τα οποία απορροφήθηκαν μεταξύ τους, με πιο γνωστή την Αγγλοσαξονική Επταρχία. Σύντομα, εμφανίστηκε ένας βασιλιάς-ηγέτης για όλους τους Αγγλοσάξονες, ο οποίος είχε τον έλεγχο όλων ή των περισσότερων Άγγλων. Είναι αδύνατο να προσδιοριστεί με ακρίβεια το πότε το Αγγλικό Βασίλειο ενώθηκε πλήρως. Μία άποψη είναι ότι η πλήρης ένωση των Άγγλων προέκυψε από την ανάγκη να αμυνθούν στην επίθεση των Δανών Βίκινγκ, οι οποίοι κατέκτησαν το Ανατολικό κομμάτι της Αγγλίας τον 8ο αιώνα. Ο Εγκβέρτος, Βασιλιάς του Ουέσεξ (839 μ.Χ.), θεωρείται ο πρώτος Βασιλιάς όλων των Άγγλων, αν και ο τίτλος "Βασιλιάς της Αγγλίας" χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά επίσημα από τον Αλφρέδο τον Μέγα (871-899).

Η πολιτιστική κληρονομιά που δεν άφησαν σε αυτήν την περιοχή οι Βρετανοί, φαίνεται ειδικά στην τοπωνυμία. Πολλές ονομασίες τοποθεσιών στην Αγγλία και στην Σκωτία, προέρχονται από Κέλτικα Αγγλικά ονόματα, όπως το Λονδίνο, Ντουμπάρτον, Γιόρκη, Ντόρκεστερ, Ντόβερ και Κολτσέστερ. Η ουαλική ονομασία για την Αγγλία είναι Lloegr, με άγνωστη προέλευση, αν και πιθανολογείται να σημαίνει "Χαμένες Χώρες" (Lost Lands).

Μέχρι πρόσφατα, θεωρούσαμε ότι όταν οι Αγγλο-Σάξονες μετανάστευσαν στην Βρετανία, οι Βρετανοί είχαν απωθηθεί από το νησί. Όμως, γενετικές μελέτες απέδειξαν ότι οι αρχαίοι Άγγλοι δεν μετανάστευσαν. Πολλές αρχαιοαγγλικές φυλές παρέμειναν εκεί όπου αργότερα θα σχηματιζόταν το έθνος της Αγγλίας.

Τα ευρήματα του Καπέλλι ενίσχυσαν την έρευνα του Στήβεν Μπάσετ από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμινγχαμ, η οποία έρευνα κατά την δεκαετία του 1990, έλεγε ότι η περιοχή των Ουέστ Μίντλαντς ακόμη και σήμερα αποτελείται πιο πολύ από αρχαία Αγγλικά φύλα παρά από Αγγλοσαξονικά.
Διακυβέρνηση.


Αξιοθέατα που αξίζουν να επισκεφθείτε:
.jpg .jpg

Ομάδα 2
¨ ΡΩΣΙΑ
ξιο imagesCAI9IQ6C.jpg λήψης.jpg
Росси́я , ΜOCKBA

Η Ρωσία είναι το μεγαλύτερο κράτος του κόσμου σε έκταση (17.075.200 τ χλμ). Οπληθυσμός της ανέρχεται στα 143.030.106 κατοίκους . Πρωτεύουσα της είναι η Μόσχα , φημισμένη για το Κρεμλίνο , το πανεπιστήμιο Λομονόσοφ και το μαυσωλείο του Λένιν .Το εθνικό της νόμισμα είναι το Ρούβλι .Η σύγχρονη Ρωσία προέκυψε το 1991 από την διάλυση της Ε.Σ.Σ.Δ. (Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών ) , αλλά η εμφάνισή της ως χώρα ξεκίνησε τον 11ο αιώνα μ.Χ. Το κλίμα της χαρακτηρίζεται ως εύκρατο . Το 1941-1945 έγινε ο Μεγάλος Πατριωτικός Πόλεμος όπου ο Κόκκινος Στρατός αποκρούει ηρωικά την επίθεση του Χίτλερ και καταφέρνει ο ίδιος να απελευθερώσει όλη την κατεχόμενη Ευρώπη και να καταλάβει το Βερολίνο . Η επίσημη θρησκεία της Ρωσίας είναι ο Χριστιανισμός και οι περισσότεροι πολίτες είναι οι Ορθόδοξοι.Στην κεντρική όμως Ρωσία υπάρχουν και άλλες ανατολικές θρησκείες. Είναι μια χώρα πάρα πολύ πλούσια σε ορυκτά , πετρέλαιο , φυσικό αέριο , χρυσό , ουράνιο , ξυλεία . Οι Ρώσοι παράγουν το διεθνούς φήμης αλκοολούχο ποτό VODKA , το οποίο οι ίδιοι καταναλώνουν σε τεράστιες ποσότητες . Οι διατροφικές τους συνήθειες οι οποίες επηρεάζονται από το κλίμα , βασίζονται στην αξιοποίηση των λαχανικών και των ζυμαρικών . Το τσάι είναι το αγαπημένο ρόφημα του Ρωσικού λαού , καθώς το συνδυάζουν με όλα τα γεύματά τους . Σήμερα η Ρωσία αποτελεί μια αναπτυσσόμενη οικονομία που στηρίζεται στη βιομηχανία όπλων , πετρελαίου και φυσικού αερίου , η οποία ανταγωνίζεται τις Η.Π.Α. και την Ε.Ε. .


Ομάδα 4
Ταϊλάνδη
125px-Flag_of_Thailand.svg[1].png 85px-Garuda_Emblem_of_Thailand.svg[1].png loi_kratong_festival_in_chiang_mai3[1].jpg
Εθνόσημο

Η Ταϊλάνδη είναι μια χώρα στη Νοτιοανατολική Ασία,η οποία συνορεύει με το Λάος και την Καμπότζη στα ανατολικά,
τον κόλπο της Ταϊλάνδης και τη Μαλαισία στα νότια και τη θάλασσα Ανταμάν και τη Βιρμανία στα δυτικά.Η Ταϊλάνδη είναι
επίσης γνωστή ως Σιάμ,το οποίο ήταν το επίσημο όνομα της χώρας μέχρι τις 11 Μαϊου 1949.Η πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης
είναι η Μπανγκόκ η οποία είναι και η μεγαλύτερη πόλη.Ο πληθυσμός της Ταϊλάνδης το 2005 ήταν 5.658.953 ενώ η επίσημη
γλώσσα η Ταϊλανδική.Επίσης,το πολίτευμά τους είναι συνταγματική μονοαρχία/κοινοβουλευτική,δημοκρατία και ο βασιλιάς
τους είναι ο Μπουμιμπόλ Αντουλγιαντέι ενώ ο πρωθυπουργός ο Γινγκλούκ Σιναουάτρα.Το νόμισμα της Ταϊλάνδης είναι το
Μπάχτ.Το Μάι Τάι ή Ταϊλανδική πυγμαχία,είναι το εθνικό άθλημα στην Ταϊλάνδη και η εγγενής πολεμική τέχνη.Έγινε δημοφιλές σε όλο τον κόσμο την δεκαετία του'90.


Ομάδα 5
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ:ΚΑΜΠΕΡΑ 280.000 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ
ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ:21.515.754
ΝΟΜΙΣΜΑ:ΔΟΛΑΡΙΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
ΕΠΙΣΗΜΗ ΓΛΩΣΣΑ:{καμία}ΑΓΓΛΙΚΑ
ΚΛΙΜΑ:Το κλίμα της Αυστραλίας είναι πολύ υγιεινό και δεν ευνοεί τις επιδημικές αρρώστιες, όπως τη φυματίωση, ευνοεί όμως τη διάρροια, τη δυσεντερία και την ελονοσία.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ:ΨΗΦΟΙ
Κόμμα
Ψήφοι
%
Μεταβολή ποσοστού
Έδρες
Μεταβολή
Αυστραλιανό Εργατικό Κόμμα
5.388.184
43,38
+5,74
83
+23
Φιλελεύθερο Κόμμα Αυστραλίας
4.546.600
36,60
–4,22
55
–20
Πράσινοι της Αυστραλίας
967.789
7,79
+0,60
0
0
Εθνικό Κόμμα της Αυστραλίας
682.424
5,49
–0,40
10
–2
Κόμμα Πρώτα η Οικογένεια
246.798
1,99
–0,02
0
0
Αυστραλιανοί Δημοκράτες
89.813
0,72
–0,51
0
0
Ανεξάρτητοι
276.370
2,23
–0,27
2
–1
Λοιπά
222.004
1,79
+0,25
0
0
Σύνολο
12.419.863


150

Εργατικοί
Νίκη
52,70
+5,44
83
+23
Συμμαχία Εθνικού Κόμματος και Φιλελευθέρων
47,30
–5,44
65
–22
Ανεξάρτητοι: Τόνι Γουίνδσορ, Μπομπ Κάτερ.Ληρολογήματα (Λίμερικ)


Τα λίμερικ ως ποιητική μορφή είναι πεντάστιχα ποιήματα μιας στροφής και με συγκεκριμένη ομοιοκαταληξία:
ο 1ος στίχος ομοιοκαταληκτεί με τον 2ο και τον 5ο στίχο και ο 3ος στίχος με τον 4ο.
Τα λίμερικ διηγούνται μια σύντομη ιστορίαμε θέμα κατά κανόνα κωμικό και συχνά “χωρίς νόημα”.
Τα λίμερικς πρωτοδημοσιεύτηκαν στην Αγγλία στα 1719, αλλά αναγνωρίστηκαν ως ποιητικό είδος το 1846, με το έργο του Εδουάρδου Ληρ: “Το βιβλίο των ανοησιών”
Ο Γιώργος Σεφέρης, που αγαπούσε το έργο του Ληρ, σκέφτηκε να μεταφράσει τη λέξη “λίμερικς” σε “ληρολογήματα“, παίζοντας με το όνομα του Ληρ και τη λέξη ληρολόγημα που σημαίνει τρελή κουβέντα.
Ο Γ. Σεφέρης ακολουθεί την παρακάτω δομή:
1ος στίχος: παρουσίαση πρωταγωνιστή (φύλο, ηλικία, καταγωγή)
2ος στίχος: δράση, ιδιαιτερότητα του πρωταγωνιστή
3ος στίχος: εξέλιξη της δράσης
4ος στίχος: αντίδραση των άλλων
5ος στίχος: ΢Συνέπειες, αντιδράσεις, τιμωρία του πρωταγωνιστή, καμιά φορά με την προσθήκη ενός χαρακτηριστικού επιθέτου.


Αφού διαβάσετε τα ποιήματα του Σεφέρη στο βιβλίο της Γλώσσας σας, προσπαθήστε να δημιουργήστε τα δικά σας.Ήτανε μια πιπεριά μικρή
που από εκ γενετής ήτανε πικρή
και βούτυξε το κοτσάνι της στη ζάχαρη
και έγινε άχαρη
αυτή η πιπεριά η γλυκιά

Η Τούλα η γατούλα
με την όμορφη μυτούλα ,
ήταν πάντα ζωηρή χοντρή
και ατακτούλα μα παρ'όλα αυτά
μια πολύ γλυκιά φατσούλα !
(Ιωσηφίνα)

Ήταν ένα κοριτσάκι
που έτρωγε συνέχεια καροτάκι
ήταν τόσο παχουλή και ντροπαλή
που όταν σταματούσε το φαγή
έπαιζε με το μπαλάκι!
{Γεωργία}


Ήταν κάποτε ο Βαγγέλης ο χορευτής
που ήταν όμορφος εκ γενετής.
Πήγε τότε να χορέψει
κι όλο τον κόσμο να μαγέψει!!!
Κι'πε ο μπαμπάς του:<<Μην κουρευτείς!>>.(Μαρία)


Ήταν ένα αγοράκι
που το λέγαν Νικολάκη.
πάει και η Λιλί
και του δίνει ένα ΦΙΛΙ
στο γλυκό του το μαγουλάκι!!!(Μαρία)


Ήταν ένα πουλάκι που έκανε
Όλο τσίου και τότε μία γάτα έκανε ένα ίου
Και το πουλάκι έπεσε κάτω και ένα άου
Η γατούλα το λυπήθηκε και είπε «τσάου
Θα γίνεις το νέο μου φαγητό το μακαρονοπίου.
(Χρήστος)


Ήταν μια κοπέλα στην Ελλάδα
που έτρωγε πάντα , φασολάδα.
Όταν τελείωνε ένα πιάτο
έσκαβε πάντα ένα λάκκο.
το φουσκωμένο το κορίτσι από την Ελλάδα.(Άννα)

Ήταν κάποτε μια μπλούζα
που ερωτεύτηκε μια βεντούζα.
Όταν ήτανε μαζί
πάντα ακούγαν μουσική.
Ποιοί? η βεντούζα και η μπλούζα.(Άννα)

Ήταν κάποτε η Βούλα
με τη φίλη της,την Παρασκευούλα.
Πήγαν μαζί για φαγητό
αλλά τους βγήκε ξινό.
Αποφάσισε όμως να έρθει και η Κούλα.(Άννα)Ήτανε ένα σπιτάκι
Που έμενε μέσα ένα ανθρωπάκι
Που είχε ένα σκύλο φοβερό
Κάθε φορά που τελείωνε το φαγητό
Τα απομεινάρια τα έδινε το καλό μας το ανθρωπάκι. (Αγριππίνη)

Ήταν κάποτε ένα αγόρι
Που έλεγε όλο ”sorry,sorryΚαι έτρωγε τόσο μέλιΜα τούτο δεν το μέλλειΑυτό το μικρό αγόρι!(Βάσια)
Ήταν κάποτε η Άννα
Που φορούσε μια πουά μπαντάναΚαθώς καθάριζε το σπίτι με μεράκι,Τόσο που έπινε της τελείωσε το νεράκιΗ νεροφίδα η Άννα!(Βάσια)

Ήταν ένα παιδί από την Ζηλανδία
Που άρχιζε τον αγώνα από την αφετηρίαΚαι καθώς διάβαζε την Αγία γραφήΛέει «αυτή είναι των πατεράδων μας η αρχή»Το έξυπνο παιδί από την Ζηλανδία!
(Βάσια)


Ήταν ένα παιδάκι
Είχε αυγά στο καλαθάκι
Του έπεσαν τα αυγά
Τα πήρε η μαμά
Και αποφάσισε να κάνει καβγαδάκι
(Γιώργος)


Ήταν ένα παιδάκι που το είχαν δούλο
Κι ήταν πιο χοντρό κι από μπαούλο
Τότε λέει η μαμά του ‘’ άσε το φαγητό να κρυώσει
Όμως να μην παγώσει’’
Έτσι έγινε διπλάσιο μπαούλο
(Παναγιώτης)

Να και ένα ινδιανάκι,
Μαζί με ένα τιγράκι,
Το ινδιανάκι το είχε αγκαλιά
Και αυτό κοιμότανε βαριά,
Πάνω στο χεράκι (Γιώτα)

Ήταν κάποτε μια μικρή πορτοκαλαδίτσα
που όλοι οι φίλοι της την έλεγαν πως μοιάζει με αγελαδίτσα
και έτσι αγόρασε μια πορτοκαλαδισιά στολή
που τελικά της άρεσε πάρα πολύ!
Έτσι από τότε έγινε χαρούμενη η μικρή πορτοκαλαδίτσα!
(Βάνα)

Ήταν κάποτε ένα παιδάκι
που έπαιζε συνέχεια με ένα μπαλάκι
αλλά μια μέρα η κακιά του η μανουλίτσα,
του είπε ότι μεγάλωσε και του πήρε την μπαλίτσα
Και στεναχωρήθηκε πολύ το παιδάκι
(Βάνα)

Ήταν κάποτε η ημέρα
που όποιον έβλεπε του έλεγε:"Καλημέρα"!!
και μετά από λίγο καιρό συνάντησε την νύχτα
η οποία της είπε:"Καληνύχτα"!!
Με αποτέλεσμα να μπερδευτεί η ημέρα...
(Βάνα)

"Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε μια καπετάνισσα, η Βραδιά
και καθώς έπλεε στα νερά, φώναξε: Στεριάααα!
και μόλις έφτασαν στην ακτή,
έπρεπε να κουβαλήσει κάτι και έτσι φώναξε: Γιατίιιιι;;"
Μου διηγήθηκε η μαμά
(Βάνα)Ήταν δυο κουνέλια

που ‘ταν μεσ’ τα μέλια

μπήκαν σε ένα βαρέλι

και βρέθηκαν στο αμπέλι

τα κουνέλια μεσ’ τα μέλια (Γιάννης)Κοίτα τον Μιχάλη που είναι ο πρωτότοκος
και τον βασάνιζε πάντα τούτος εδώ ο τόκος!
μα σαν βρήκε τα λεφτά
του λέει ο μαγαζάτορας:"πάρτα, δεν τα θέλω όλα αυτά"
και έτσι, τρελάθηκε ο Μιχάλης ο πρωτότοκος!!!
(Βάσα)


Προτού μάθω εγώ κολύμπι,
οι άλλοι φώναζαν:"αυτή θα μπει και θα ξεφύγει"
το ύπτιο και η πεταλούδα,
πρόσεξε, μην τη μπερδεύεις με την αρκούδα!
το πρόσθιο και το ελεύθερο, αχ, πώς τρελαίνομαι για το κολύμπι!!!
(Βάσια)Ρωτά ο έλατος την ελιά:" στην κάψα, πώς δε λιώνεις?"
και ρωτά η ελιά τον έλατο:"στο κρύο πως δεν παγώνεις?"
και απαντά η ελιά:"διατηρούμαι κάπως και δε λιώνω"
και απαντά κι ο έλατος:"διατηρούμαι κάπως και δεν παγώνω"
μα ερωτούνται και οι δυο μαζί:"τη ζωή σου, πώς την τελειώνεις?"
(Βάσια)


Λένε 21 μαθητές που αγαπιούνται πολύ,
μα σαν τελειώσει το σχολείο κλαίνε πιο πολύ:
"οι μέρες αλλάζουν, τα χρόνια περνούν,
μα οι φίλοι τους φίλους ποτέ δε ξεχνούν!"
είπαν όλοι τους που μοιάζουν με άστρο όταν πέφτει στην γη!!!!!!!!!
(Βάσια)
Είπαν κάποιοι στον Αλέξη, προτού ο ήλιος φέξει
έξι επί έξι μας κάνει τριάντα έξι
και ρωτάει στο σχολείο τη Μαρία:
"καλέ Μαρία, ήρθε των μαθηματικών η κυρία?"
αχ βρε πονηρέ Αλέξη!!!
(Βάσια)


Αν πας δίπλα από αυτό το πηγάδι,
θα νιώσεις κάποιον να σου δίνει ένα χάδι
αν ανοίξεις τούτο το βιβλίο,
θα σου θυμίσει τα χρόνια που πήγαινες σχολείο,
δηλαδή αναμνήσεις πολύτιμες σαν ένα πετράδι!!!
(Βάσια)Κάτι κρύβεται εκεί
και την καρδιά μου οδηγεί
ναι, το βρήκα είναι η χαρά
που δε βρίσκεται μόνο στη δική μου, αλλά σε καθενός την καρδιά
και είμαι σίγουρη ότι σε μια άκρη, βαθιά στη ζωή!!!!!
(Βάσια)

Την καρδιά μου έχει δέσει,
αχ, και πόσο μου αρέσει,
την ζωή μου την ανοίγει
και τίποτα δεν πνίγει
μα δε ξέρω πιο είναι το αντικείμενο που τόσο μου αρέσει!!!
(Βάσια)

Ήταν ένα παιδάκι από την Κίνα
που πέθαινε από την πείνα
κι αγόρασε ένα σπάρο
που ήταν λέει από την Πάρο
και χόρτασε το παιδάκι από την Κίνα
(ΛΕΩΝΙΔΑΣ)

Ήταν η κυρία Σουζάνα
που ήταν από την Αλαμάνα
βρήκε μια ζαργάνα και έγιναν φίλες.
Πήγαν μαζί στην παραλία κι ήπιαν μπίρες.
κι έτσι μέθυσε η κυρία Σουζάνα από την Αλαμάνα. [Δηήτρης.Οικ

Ο μανδαρίνος και ο γάτοςMια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας μανδαρίνος που είχε έναν γάτο παχουλό και καλοταϊσμένο που τον αγαπούσε πολύ. Ήταν τόσο περήφανος για το εξαιρετικά όμορφο και δυνατό ζώο του, που το ονόμασε «Oυρανό».
Όμως μια μέρα ένας φίλος του του λέει:
– Eπίτρεψέ μου να παρατηρήσω ότι υπάρχει κάτι πιο ισχυρό από τον ουρανό, είναι τα σύννεφα, αφού μπορούν να κρύψουν τον ουρανό.
– Έχεις δίκιο, απάντησε ο μανδαρίνος, και σ' ευχαριστώ. Aπό δω και πέρα θα φωνάζω τον υπέροχο γάτο μου «Σύννεφο».
Λίγο καιρό αργότερα ένας άλλος μανδαρίνος πήγε στο σπίτι του για να πιουν τσάι.
– Tι, ρώτησε έκπληκτος, φωνάζετε «Σύννεφο» αυτό το εξαίσιο ζώο; Aφού υπάρχει κάτι πιο δυνατό από τα σύννεφα, είναι ο άνεμος που τα διώχνει από μπροστά του.
Έτσι λοιπόν ο αφέντης του ονόμασε «Άνεμο» τον γάτο για τον οποίο ήταν τόσο περήφανος.
Δεν είχε περάσει μια βδομάδα και ο δήμαρχος της πόλης, καλεσμένος στο σπίτι του μανδαρίνου, είδε τον γάτο…
κινέζικος μύθος (διασκευή)
Όπως βλέπετε, το παραμύθι δεν έχει τελειώσει. Προσπαθήστε τώρα να γράψετε τη συνέχεια και το τέλος του, συνεχίζοντας την ίδια επαναληπτική δομή μικρών επεισοδίων.


Δεν είχε περάσει μια βδομάδα και ο δήμαρχο της πόλης ,καλεσμένος στο σπίτι του Μανδαρίνου, είδε τον γάτο…
Και ρώτησε έκπληκτος!Καλά φωνάζετε αυτό το γάτο Άνεμο;Μα αφού υπάρχει κάτι πολύ πιο ισχυρό από τον άνεμο.Ο ήλιος που έχει ως ιδιότητα να ζεσταίνει και να κάνει τον άνεμο αδύναμο!Έτσι ο Μανδαρίνος ονόμασε το γάτο τουΉλιο.(Γιώτα)
Και είπε ότι του θυμίζει τον γάτο από το παραμύθι που λέγεται << ο παπουτσωμένος γάτος>>. Έτσι λοιπόν τον ονόμασε "Παπουτσωμένο γάτο"!
(Χριστόδουλος)
Καθώς λοιπόν περνούσαν οι μήνες, ο Μανδαρίνος ένιωθε μόνος κι αποφάσισε να καλέσει στο σπίτι του την αγαπημένη του μητέρα.Στην Κίνα το να επισκεφθεί η μητέρα το γιο της ήταν πολύ μεγάλη τιμή γι΄αυτόν. Όταν η μητέρα του Μανδαρίνου έμαθε πως τον γάτο τον λένε "Παπουτσωμένο γάτο" σοκαρίστηκε και επέμενε πως έπρεπε οπωσδήποτε να αλλάξει όνομα. Λέει λοιπόν στο Μανδαρίνο:
-Γιατί να μην βγάλουμε το γάτο "Σύμπαν" που είναι ο κυρίαρχος των πάντων!!!!!!
Κι αφού ο λόγος της μητέρας του ήταν για τον Μανδαρίνο νόμος, ο γάτος ονομάστηκε "Σύμπαν". (Μαρία)
...Και με τεράστια έκπληξη είπε στον μανδαρίνο:
-Μα καλά!!! Δεν είναι πρέπον έναν τέτοιο υπέροχο γάτο να τον λένε Σύμπαν!! Μα αυτός ο γάτος δεν μετράει για έναν.. Αλλά για πολλούς!!! Λέω λοιπόν πως ένα όνομα που θα του ταίριαζε γάντι, είναι "Θεός"!!!! Διότι καλέ μου μανδαρίνε, ο Θεός τα δημιούργησε όλα!!! Το Σύμπαν το έφτιαξε ο Θεός, τον ουρανό τον έφτιαξε αυτός, τον άνεμο αυτός, τον ήλιο αυτός, την θάλασσα, την γη, τον αγέρα, όλα αυτός!!!
-Έχετε δίκιο δήμαρχε μου... Ο Θεός είναι το πάν...!!! (Βάνα)
...Μια μέρα καθώς ο Μανδαρίνος κάλεσε στο σπίτι του τον καλύτερο του φίλο του έδειξε τον γάτο του.Ο καλύτερος του φίλος του λέει.
-Μα καλά πως τόλμησες να πεις ένα ζώο Θεό!!!!!!
-Μα...
-Τίποτα!Μόνο ένας γάτος είναι, σίγα!Λοιπόν άμα θες ονόμασέ τον ''Τυφώνα'' μπορεί να μην είναι τόσο δυνατός αλλά όχι και Θεός!!!!
-Δίκιο έχεις ''Ευχαριστώ''!!! (Γεωργία)
...Μετά από λίγες μέρες ήρθε ο δίδυμος αδερφός του:
-Πως τόλμησες να ονομάσεις το ζώο Τυφώνα;
Εγώ λέω να τον ονομάσουμε Κεραυνό που είναι πιο δυνατός από τον τυφώνα!!
-Φανταστικό!!!!!!!!!!!
-Είδες τι ωραίο που είναι! Αλλά μην το αλλάξεις.
-Θα δω.
-Γιατί, δεν σου αρέσει;Αν δεν σου αρέσει λέω να τον ονομάσουμε Θεό!
-Τον έχω ξαναονομάσει Θεό και δε μου άρεσε.
-Ε τότε μαύρο σύννεφο.
-Μπα ούτε αυτό μου αρέσει.
-Τότε παραμένω στον κεραυνό.
-Από ότι είπες μόνο ο κεραυνός μου άρεσε. (Παναγιώτης)
Μετά από αρκετές ημέρες στο σπίτι του Μανδαρίνου ήρθε για επίσκεψη ο ξάδερφος του.Είδε τον γάτο και του είπε:
"Μα καλά πως τόλμησες να ονομάσεις τον γάτο κεραυνό;΄Τον γάτο θα τον ονομάσουμε Κομήτη, επειδή ο κομήτης είναι πιο δυνατός, φωτεινός και γρήγορος από τον κεραυνό."
Έτσι τον ονόμασαν "Κομήτη" (Δημήτρης Ο.)
Αφού πέρασαν πολλές μέρες ήρθε σπίτι του ο παππούς του και άκουσε το όνομα του γάτου και είπε:
-Πώς σου ήρθε να ονομάσεις το γάτο σου κομήτη;
-Γιατί όχι;
-Γιατί το όζον μπορεί α καταστρέψει τον κομήτη μέσα σε λίγα δεύτερα.
Και έτσι τον ονόμασε Όζον.(Χρήστος)
Μια μέρα ο Μανδαρίνος καθόταν στον καναπέ του και παρατηρούσε τον γάτο. Κάποια στιγμή θυμήθηκε οτι οποιοδήποτε όνομα κι αν είχε ο γάτος του μέχρι τώρα : Ουρανός, Σύννεφο, Άνεμος, Ηλιος, Παπουτσωμένος γάτος, Σύμπαν, Θεός, Τυφώνας, Κεραυνός, Κομήτης, Οζον, μόνο ένα άκουγε το Ψι Ψι Ψι . Μήπως πρέπει να ονομάσει τον γάτο με το μόνο όνομα που ακούει; ΝΑΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ετσι αποφάσισε να ονομάσει τον γάτο του Ψιψίνο! (Αγριππίνη)
Μια διαφήμιση με σλόγκαν από παροιμία:


Χρησιμοποιήστε μία από τις παραπάνω παροιμίες στο τέλος μιας δικής σας ιστορίας που θα αφηγηθείτε στην τάξη.
Διαλέξτε την πιο πρωτότυπη και διασκεδαστική από τις ιστορίες!
  • Καλύτερα να σε ντύνω παρά να σε ταΐζω
  • Ο καλός ο μύλος όλα τ' αλέθει
  • Νηστικό αρκούδι δε χορεύει

Μια φορά κι έναν καιρό στην αρκουδοχώρα,υπήρχε ένα αρκουδοεργοστάσιο.Ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου,ήταν πολύ τσιγγούνης και γι΄αυτό στο εργοστάσιο
υπήρχε μόνο ένας εργάτης,που έκανε όλες τις δουλειές.Παρόλο που ο εργάτης τα έκανε όλα μόνος του,ο ιδιοκτήτης του τού έδινε πολύ λίγα χρήματα και δεν
έφταναν ούτε καν για να φάει.Έτσι μια μέρα καθώς ο ιδιοκτήτης έδινε εντολές στον εργάτη,εκείνος βρήκε το θάρρος και του μίλησε ανοιχτά,είπε:
"Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει"και παραιτήθηκε.

mariahol(τα παιδιά της ομάδας μου παρακαλώ να γράψουν τα ονόματά τους)
MARIAHOL-CHRISTOSGIR- DIMITRISOIK-GEORGIAKYR


Μια έκπληξη που μου βγήκε σε κακό.


Μου έχει συμβεί πολλές φορές να θέλω να κάνω μια έκπληξη στους γονείς μου και να μου βγει σε κακό.Μια από αυτές, ήταν μία Παρασκευή που είχα πολύ ελεύθερο χρόνο και αποφάσισα να φτιάξω λίγα muffins λεμόνι.
Ξεκίνησα ακολουθώντας πιστά την συνταγή.Δεν είχα προσέξει όμως ότι για να φτιάξω αυτό το γλυκό χρειάστηκα τόσα πολλά υλικά που είχα ξοδέψει τα μισά περίπου από το ντουλάπι της κουζίνας!!!
Συνέχιζα και όλα κυλούσαν υπέροχα.Τα έκανα με τόση προσοχή και αγάπη που πίστευα ότι οι γονείς μου θα ήταν υπέρ ευχαριστημένοι από εμένα.
Όμως έκανα ένα τραγικό λάθος.Όταν ήρθε η στιγμή να βγάλω τα μικρά μου muffins από την κουζίνα τα κοίταζα απολαμβάνοντας την υπέροχη μυρωδιά τους και ύστερα δοκίμασα ένα από αυτά. Στη συνέχεια έδωσα και στον μπαμπά μου να δοκιμάσει και μου είπε ότι είναι φανταστικά χωρίς να μου πει τίποτε άλλο.Μετά συμμάζεψα την κουζίνα για να αποτελειώσω το έργο μου.
Όταν μπήκε όμως η μαμά μου μου έβαλε τις φωνές και είπε ότι ξόδεψα όλα τα υλικά ώστε να φτιάξει πίτα για τις φίλες που περίμενε!
Τέλος, σαν να μην έφταναν όλα αυτά μου είπε κιόλας ότι δεν τα πέτυχα!!!!!!!(από την Βάσια Τ.)
==

Μια μέρα καθώς το σπίτι ήταν ακατάστατο και η μαμά προσπαθούσε να το συμμαζέψει,είπα κι εγώ να την βοηθήσω συμμαζεύοντας
το σαλόνι.Πίστευα πως όταν θα έβλεπε τη βοήθεια που της είχα προσφέρει θα χαιρόταν και θα με επαινούσε,όμως έκανα λάθος...
Καθώς λοιπόν συμμάζευα και ήθελα πολύ λίγο για να τελειώσω το αριστούργημά μου με βλέπει η μαμά και μου λέει:
-Μαρία,τελείωσες τα μαθήματά σου;
-Όχι μαμά όμως δεν έχω πολλά.
-Καλά βρε Μαρία κάθεσε και συμμαζεύεις το σαλόνι αντί να κάνεις τα μαθήματά σου;
-Μα μαμά εγώ για να σε βοηθήσω το έκανα!
-Εντάξει Μαρία τώρα πήγαινε να τελειώσεις τα μαθήματά σου και μετά συμμαζεύεις.
Έτσι λοιπόν η ιδέα που είχα να βοηθήσω τη μαμά μου να συμμαζέψει όχι μόνο μου βγήκε ξυνή αλλά μου είπε κι ότι θα ήταν καλύτερα να
έκανα τα μαθήματά μου!!!!!!!

mariahol


Ο παππούς μου έχει ένα πολύ ωραίο κήπο με λαχανικά.Μετά το καλοκαίρι,εκεί γύρω στον Οκτώβρη,βλέπω τον κήπο να είναι οργωμένος,έτοιμος,για να φυτευτούν τα λαχανικά του χειμώνα.Εκείνη την ώρα σκέφτηκα να κάνω μια έκληξη στο παππού μου.Πέρνω κάποιους σπόρους από μαρούλι,τους ρίχνω σε ένα σημείο του κήπου και από επάνω σκεπάζω με χώμα.Πάω στον παππού μου και του λέω ότι σε λίγες μέρες θα δει την έκπληξη που του είχα ετοιμάσει.Κι έτσι έγινε, μετά από λίγες μέρες ο παππούς μου,βλέπει να φυτρώνουν σπανάκια και μαρούλια παρέα.Στο ίδιο σημείο είχε ρίξει σπόρους από σπανάκι.Ο παππούς μου το έβλεπε και δεν το πίστευε ''Παναγιώτη,σ'ευχαριστώ πολύ!Αυτό κι αν ήταν έκπληξη!!''μου είπε ειρωνικά.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Κάτι παρόμοιο
Μια φορά που είμουν βόλτα στο εξωχικό μας η γιαγιά μου φύτρωνε μαρούλι και πήγα να βλέπω πως τα φύτρωνε αλλά όταν πήγα μου είπε να την βοηθήσω.
Με αποτέλεσμα να έχω βάλει σε όλο τον κήπο λαχανικά.Έκανα μισή ώρα και είχα πιαστεί ολόκληρος!!!!! (Μάριος)Mια μέρα καθώς ήμασταν στο "supermarket" και είχε φτάσει η ώρα να πάμε
στο ταμείο, η μαμά, μας είπε να την βοηθήσουμε να βάλει τα τρόφιμα
στις σακούλες.Τότε εγώ αποφάσισα να βάλω κρυφά τα αυγά,το γάλα και το αλεύρι
μαζί, γιατί ήθελα να φτιάξω μία τούρτα για τα γενέθλια της.Όταν βγήκαμε έξωυ
εγώ έτρεξα αμέσως προς το αυτοκίνητο αλλά καθώς έτρεχα στη μέση του δρόμου
υπήρχε μία λακούβα.Δυστυχώς τα αυγά είχαν σπάσει,το αλεύρι είχε ανοίξει και το
γάλα είχε χυθεί.Σα να μην έφτανε όλο αυτό, η μαμά άρχισε να μου λέει ότι αυτά τα
υλικά τα ήθελε για να φτιάξει κάτι για τους καλεσμένους, το απόγευμα.(Άννα)==

Μικρές Αγγελίες

Έχετε διαβάσει πολλές . Ήρθε λοιπόν η ώρα να δημοσιεύσετε και τη δική σας μικρή αγγελία.
Η δημοσίευση θα γίνει εδώ, σ' αυτό το wiki και θα πρέπει να είναι πρωτότυπη. Να μη μοιάζει με τις μικρές αγγελίες που ξέρουμε.
Μπορείτε να πουλήσετε ή να αγοράσετε ή να ζητήσετε ή να ψάξετε κάτι που χάσατε.
Βάλτε τη φαντασία σας και τολμήστε! Αλήθεια, μήπως κανείς βρήκε το γοβάκι της Σταχτοπούτας;

Επιπλέον Οδηγίες:
Το ανώτερο όριο των λέξεων είναι 25 συνυπολογίζοντας και τον αριθμό ή τους αριθμούς τηλεφώνων, φαξ, [[#|e-mail]], άρθρα.
Οι αγγελία σας θα πρέπει να περιέχει οπωσδήποτε 3 συντομογραφίες.
Για να δημοσιευτούν οι αγγελίες σας θα πρέπει να τις γράψετε εδώ μέχρι το βράδυ της Κυριακής 21-10-2012 και ώρα 9.μμ.

ΧΑΘΗΚE TΟ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ 101 ΣΚΥΛΙΑ ΤΗΣ ΔΑΛΜΑΤΙΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

'Εχει μάκρος 65 εκ. και μαύρο με άσπρο χρωμα.Δίνεται αμοιβή 650 €.Τηλ. επικοινωνίας 000-111111.


Χαρίζεται
Σκυλάκι ράτσας Ρότ Βάιλερ , καθαρόαιμο , καστανό , ηλικίας 3,5 μηνών , θηλυκό , μεγαλόσωμο .
Είναι ένα απίθανο και υπάκουο σκυλάκι και χρειάζεται επειγόντως μία οικογένεια
Τηλ.000-123456789


Χαρίζεται καγκουρό πέντε ετών, θηλυκό, καφέ τηλ.999-1111111.
Εχει ύψος 1,23 μετρα και ειναι 38 κιλα.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
leonidasmoy!!!!!!!!Τι μπορείτε να γευθείτε:
Αγγλία, Σκωτία : γνωστός ο γευστικός σολομός τους.
Ουαλία, Ιρλανδία: γνωστότερο πιάτο είναι το Irish Stew (λαιμός από αρνί με πατάτες, κρεμμύδια και αρωματικά χόρτα) και ακόμη το Colcannon (πουρές από πατάτες, κρεμμύδια, λεπτό λάχανο με κρέμα και βούτυρο). Για ποτό μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την περίφημη μαύρη μπύρα Guinness ή τα πασίγνωστα ουίσκι τους. Τελειώνοντας το γεύμα, θα σας αφήσει μία θεσπέσια γεύση ένας Irish Coffee (καφές με κρέμα και ουίσκι).

Τι αξίζει να δείτε:
Τις τρεις περιοχές της Μεγάλης Βρετανίας - την Αγγλία, τη Σκωτία, την Ουαλία - και την Ιρλανδία, που δεν είναι τόσο γνωστές, αλλά ξεχωρίζουν για τη φύση τους, τα αξιοθέατα που δεν συναντώνται σε άλλες χώρες και τις συνήθειες των κατοίκων τους. Στο Λονδίνο τα μέρη πολλά τα πιο σημαντικά είναι: Τα ανάκτορα του Μπάκινχαμ, η Γέφυρα του Λονδίνου, το Μπιγκ Μπέν και το Κοινοβούλιο, το Βρετανικό Μουσείο, το Μουσείο Τισό και το Πλανητάριο, το Μουσείο Βικτορίας και Αλβέρτου, ο Ζωολογικός Κήπος, το Αβαείο Ουέστμινστερ, ο Πύργος του Λονδίνου, ο Βασιλικός Βοτανικός Κήπος κ.α.

Τι μπορείτε να αγοράσετε:
• Τα καταστήματα στη Βρετανία είναι κατά κανόνα ανοικτά από Δευτέρα έως Σάββατο από τις 9 π.μ. έως τις 5.30 μ.μ. Πολλά πολυκαταστήματα είναι ανοικτά έως τις 6 μ.μ. και μένουν ανοικτά ως αργά την Τετάρτη ή την Πέμπτη, έως τις 7 ή τις 8 μ.μ. Τα μεγαλύτερα καταστήματα σε μεγάλες πόλεις ανοίγουν για έξι ώρες την Κυριακή από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ., αλλά οι ώρες λειτουργίας ποικίλλουν.
Ομαδα 2η:Γιάννης,Γιώτα,Παναγιώτης,Βασίλης